2500ste bezoeker voor expositie

ANDIJK – Deze zomer is bij Jachthaven Andijk de tentoonstelling ‘Vermist boven het IJsselmeer’ te bekijken. Sinds de opening, begin mei, hebben al meer dan 2500 mensen de tentoonstelling bezocht.

Afgelopen vrijdag werd de 2500ste bezoeker voor de tentoonstelling ontvangen. Nu het hoogseizoen is, merk je ook dat de drukte toenam. Watersporters, fietsers en wandelaars weten hun weg te vinden naar de expositie die op Jachthaven Andijk te bezichtigen is. De expositie is makkelijk herkenbaar, want het is niet alledaags om op het parkeerterrein van de jachthaven een oude Rolls-Royce vliegtuigmotor te zien staan.

Vermist boven het IJsselmeer vertelt het verhaal over de vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog in het IJsselmeer terecht zijn gekomen en de bemanning die daarbij om het leven kwam. Daarnaast zijn er verschillende vliegtuigonderdelen te aanschouwen. Heel bijzonder is het om de motoren van vliegmachines van zo dichtbij te bewonderen.

Vele bezoekers hebben hun verbazing al uitgesproken na het zien van de expositie. Zonder uitzondering zijn de reacties heel positief, waarbij vooral de woorden indrukwekkend en dat wist ik helemaal niet eruit springen.

De expositie “Vermist boven het IJsselmeer” is nog tot 1 september te bezoeken bij Jachthaven Andijk daarna is het verhaal weer te bewonderen bij Fort Veldhuis.

naar al het nieuws