Nieuws

Betere bereikbaarheid Jachthaven Andijk

Met de opening van het van de vernieuwde Westfrisiaweg is de bereikbaarheid van Jachthaven Andijk aanzienlijk verbeterd.
Vanaf afslag A7 Hoorn-Noord is de reistijd korter door de nieuwe weg met meer rijbanen, viaducten en andere doorstroommaatregelen.
Een mooie ontwikkeling.


GTL

Vanaf heden kunt u bij Jachthaven Andijk ook terecht voor het tanken van GTL fuel marine, naast de traditionele hoogwaardige diesel.

GTL fuel marina wordt gewonnen uit aardgas, i.p.v aardolie zoals bij gewone diesel, waardoor de motor schoner en rustiger verbrandt.

Door de synthetische samenstelling van GTL FUEL is hij niet vatbaar voor dieselbacterie waardoor deze dieselvariant zeer geliefd is onder watersporters.

Het tanken van GTL wordt door het haventeam verzorgd.

Wij adviseren u om, voordat u GTL wilt gaan tanken, dit even af te stemmen in de watersportwinkel . Dit om onnodig wachten bij de pomp te voorkomen.

 


Andijk en the Lonely Planet

Andijk staat nu ook in ‘the Lonely Planet’. Mooie beelden van de Jachthaven, en Restaurant 1619 eten & drinken.
Klik hier voor de link.

 


Directeur stichting KMVK heeft Blauwe Vlag mét groene wimpel uitgereikt aan Jachthaven Andijk

Jachthaven Andijk kan naast Blauwe Vlag nu ook Groene Vlag ‘voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ hijsen

 

Op donderdag 3 mei 2018 heeft Jachthaven Andijk, naast de Blauwe Vlag, als eerste Jachthaven in West-Friesland de Groene Wimpel in ontvangst genomen. Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria voor de Blauwe Vlag voldoen aan de extra gestelde criteria op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven.

De extra criteria zijn overgenomen van het keurmerk Green Key voor de gastvrijheidssector en zijn van toepassing op duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.

Na het wederom actief deelnemen aan de Blauwe Vlag campagne vanaf 2017 heeft het team van Jachthaven Andijk het afgelopen jaar een extra stap gezet om ook aan de voorwaarden van de Groene Wimpel te voldoen. In januari jl. is de jachthaven goed onder de loep genomen door een onafhankelijke keurmeester van de Blauwe Vlag. De uitslag hiervan is door de nationale jury Blauwe Vlag Nederland beoordeeld met als resultaat een Groene Wimpel boven op de Blauwe Vlag in 2018.

Monica de Vast van Jachthaven Andijk is erg ingenomen met deze extra waardering. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel van onze jachthaven. Wij besteden al veel aandacht aan het milieu. Maar met deze extra zware normen op gebied van bijvoorbeeld duurzame inkoop, waterbesparing, personeelsmanagement en groenonderhoud zijn we onze jachthaven nog meer aan het verduurzamen”.


Overnachten op de haven

Op Jachthaven Andijk is het mogelijk om te overnachten in een bijzondere accommodatie.

Slapen op het water, in een drijvende accommodatie, in een rustieke waterrijke omgeving waarbij de zons- opkomst en ondergang fantastisch is om te beleven. Met het kwetterende geluid van watervogels om je heen en watervogels hun nesten te zien bouwen.
Heerlijke restaurants op loopafstand, en ’s ochtends genieten van een heerlijk ontbijtje met warme broodjes op je eigen terras met panoramaview…. dat kan allemaal in de Tiny Float

Interesse? klik hier

U kunt ook uw reservering direct via Jachthaven Andijk verzorgen, mail de data dat u in de Tiny Float zou willen verblijven naar  info@jachthavenandijk.nl

Uitzicht TinyOne

Aanzicht TinyOne

Interieur TinyOne

 


Camperplaatsen bij Jachthaven Andijk

Ook in 2018 heeft Jachthaven Andijk de mogelijkheid enkele campers een plek aan te kunnen bieden op de jachthaven.

Hoe fijn is het om ’s ochtends wakker te worden met een uitzicht over het IJsselmeer, het getik van de masten en geluiden van de watervogels….

Stroom, toilet / douche / wasserette in het havengebouw en water ook aanwezif (dit via borgsleutel).
Lozen afvalwater is ook mogelijk.

Aanmelden bij de watersportwinkel en van daaruit krijgt u een plekje toegewezen en kunt u de borgsleutel krijgen.

Benieuwd hoe andere deze camperplekken beoordelen, klik hier

Camperplaatsen bij Jachthaven Andijk


Géén waterplanten

Veelvuldig krijgen wij de vraag of in Jachthaven Andijk en omgeving waterplanten aanwezig zijn.
Gelukkig kunnen wij melden dat er in en rondom de jachthaven géén waterplanten probleem is.


Sopservice

Mocht u uw boot eens goed laten soppen, dan kan dit voor u geregeld worden.

Bel 0228-593075


Elektrische fiets huur

Wilt u een keer op een elektrische fiets de omgeving verkennen, dat kan! Sinds deze zomer verhuren wij elektrische fietsen. Meld dit een dag van te voren in de watersportwinkel en zij regelen dit voor u.

Lees meer