Nieuws

Ligplaats gezocht?

Zoekt u voor het watersportseizoen 2018 nog een ligplaats,

Klik dan hier om een sfeerimpressie van de jachthaven te krijgen.

Heeft u vragen, bel (+31 – 228 – 593075) , mail  of kom gerust langs!

Jachthaven Andijk
Nieuwe Haven 1
1619 JW  Andijk


Winterstalling

Winterstalling is in volle gang. Wilt u de boot ook nog in winterstalling, dat kan! We hebben nog enkele plekken beschikbaar.
Interesse? Loop langs in de watersportwinkel of bel voor de mogelijkheden 0228-593075


Overnachten op de haven

Op Jachthaven Andijk is het mogelijk om te overnachten in een bijzondere accommodatie.

Slapen op het water, in een drijvende accommodatie, in een rustieke waterrijke omgeving waarbij de zons- opkomst en ondergang fantastisch is om te beleven. Met het kwetterende geluid van watervogels om je heen en watervogels hun nesten te zien bouwen.
Heerlijke restaurants op loopafstand, en ’s ochtends genieten van een heerlijk ontbijtje met warme broodjes op je eigen terras met panoramaview…. dat kan allemaal in de TinyOne.

Interesse? klik hier

of neem contact op met Jachthaven Andijk via info@jachthavenandijk.nl

Uitzicht TinyOne

Aanzicht TinyOne

Interieur TinyOne

 


Zondagmiddag zeilen

Zondagmiddag  9 en 17 september bent U weer van harte welkom om deel te nemen aan de zeilwedstrijden, georganiseerd door onze buren,
WSV De Kreupel.

Verzamelen in clubhuis “De Uitkijk” om 12:00 uur. De start is om 13:00 uur.

U bent van harte welkom om mee te doen!


Géén waterplanten

Veelvuldig krijgen wij de vraag of in Jachthaven Andijk en omgeving waterplanten aanwezig zijn.
Gelukkig kunnen wij melden dat er in en rondom de jachthaven géén waterplanten probleem is.


Voorbereiding voor het winterseizoen

 

Voor alle booteigenaren die weten dat zij aankomende winter uit het water willen, kunnen zij zich reeds aanmelden voor de winterstalling.

Op dit moment is winterstalling in de overdekte winterstallingshal, winterstalling buiten met staande mast en winterstalling buiten met gestreken mast  mogelijk. Aanmelding kan via info@jachthavenandijk.nl

Dit jaar is de mogelijkheid daar dat wij het onderwaterschip voor u schoonspuiten. Heeft u er geen omkijken naar.
Wilt u onderhoud aan uw schip laten uitvoeren, dan kan dit ook.

Andijk Scheepstechniek, de Watersportwinkel, Nauticsale, CS.Rigging en de Scheepstimmerman kunnen u met raadt en daad bijstaan.-

Stalling van uw buitenboord motor is mogelijk. De havenmeester kan u hier mee over vertellen. Kom gerust langs of bel 0228-593075.

 


Sparen voor een gratis overnachting

Eind maart 2017 onder het genot van koffie en gebak werd in Volendam binnen het uur de samenwerking beklonken tussen 7 tophavens aan het IJsselmeer.

Binnen maximaal een half dagje varen van elkaar bieden dé IJsselmeerhavens een spaarkaart aan de waterrecreant aan. Met de spaarkaart is, nadat drie havens zijn bezocht, de overnachting in de vierde haven helemaal gratis.

Varen is de boodschap. Het IJsselmeer is een prachtig vaargebied en dit spaarsysteem maakt een tochtje nét even leuker.

Hoe werkt het?

De spaarkaart van De IJsselmeerhavens is verkrijgbaar op het havenkantoor van de havens en is gratis. Bij iedere nieuwe IJsselmeerhaven die bezocht wordt, krijgt de watersporter een sticker op de spaarkaart wanneer het liggeld wordt betaald. Iedere deelnemende IJsselmeerhaven kan maar één keer een sticker per kaart uitdelen, meerdere nachtjes in één haven zijn dus goed voor maar 1 sticker. Maar bij drie stickers (dus als drie havens al bezocht zijn) is de vierde gratis, ongeacht waar dit is. Vergeet de spaarkaart dus niet mee te nemen bij afrekenen!

Wie doen er mee?

De samenwerking is niet uniek, want hiermee volgen de havens voorbeelden zoals de Seven Sisters in de Delta en de Havenring Randmeren rond de Randmeren. Dit zijn vaarnetwerken waar de ligplaatshouders graag gebruik van maken en daarom goed dat dit nu ook voor het IJsselmeer mogelijk is. De deelnemers van het samenwerkingsverband “Dé IJsselmeerhavens” zijn: Marina Den Oever, Marina Makkum, Jachthaven Andijk, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam) en Marina Muiderzand (Almere).

Vragen over de spaarkaart?

Neem contact met ons op via info@jachthavenandijk.nl of  info@ijsselmeerhavens.nl of loop binnen bij de watersportwinkel

 

Sopservice

Mocht u uw boot eens goed laten soppen, dan kan dit voor u geregeld worden.

Bel 0228-593075


Camperplaatsen bij Jachthaven Andijk

Met ingang van 2017 heeft Jachthaven Andijk ook de mogelijkheid enkele campers een plek aan te bieden op de jachthaven.

Hoe fijn om ’s ochtends wakker te worden met een uitzicht over het IJsselmeer water, het getik van de masten en geluiden van de watervogels….

Stroom aanwezig.

Aanmelden bij de watersportwinkel en van daaruit krijgt u een plekje toegewezen.


Jachthaven Andijk ontvangt Blauwe Vlag

Blauwe Vlag 2017 voor Jachthaven Andijk


Scheveningen –18 mei. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden.  Jachthaven Andijk  ontving dit keurmerk vandaag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie op de Pier en jachthaven  in Scheveningen.

Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Jachthaven Andijk heeft de Blauwe Vlag al verschillende malen mogen ontvangen. “Maar elke keer zijn we als team weer erg trots om de Blauwe Vlag ook dit jaar weer te mogen hijsen”, zegt Monica de Vast van Jachthaven Andijk. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie
Juryvoorzitter van Blauwe Vlag Nederland Patrick Poelmann en Wethouder Boudewijn Revis van Gemeente Den Haag opende samen met een groep basisschoolleerlingen op ludieke wijze officieel het Blauwe Vlag seizoen 2017. De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden gebeurde in het Nationaal Topzeilcentrum aan de haven van Scheveningen.