Nieuws

Overnachten op de haven

Op Jachthaven Andijk is het mogelijk om te overnachten in een bijzondere accommodatie.

Slapen op het water, in een drijvende accommodatie, in een rustieke waterrijke omgeving waarbij de zons- opkomst en ondergang fantastisch is om te beleven. Met het kwetterende geluid van watervogels om je heen en watervogels hun nesten te zien bouwen.
Heerlijke restaurants op loopafstand, en ’s ochtends genieten van een heerlijk ontbijtje met warme broodjes op je eigen terras met panoramaview…. dat kan allemaal in de Tiny Float

Interesse? klik hier

U kunt ook uw reservering direct via Jachthaven Andijk verzorgen, mail de data dat u in de Tiny Float zou willen verblijven naar  info@jachthavenandijk.nl

Uitzicht TinyOne

Aanzicht TinyOne

Interieur TinyOne

 


Camperplaatsen bij Jachthaven Andijk

Ook in 2018 heeft Jachthaven Andijk de mogelijkheid enkele campers een plek aan te kunnenbieden op de jachthaven.

Hoe fijn is het om ’s ochtends wakker te worden met een uitzicht over het IJsselmeer, het getik van de masten en geluiden van de watervogels….

Stroom, toilet / douche / wasserette in het havengebouw en water ook aanwezif (dit via borgsleutel).
Lozen afvalwater is ook mogelijk.

Aanmelden bij de watersportwinkel en van daaruit krijgt u een plekje toegewezen en kunt u de borgsleutel krijgen.

Benieuwd hoe andere deze camperplekken beoordelen, klik hier

Camperplaatsen bij Jachthaven Andijk


Water van de steiger

Het water is weer van de steiger, mocht u alsnog water nodig hebben, meld u dan bij de havenmeester.
Zij kunnen u dan verder helpen.

 

water-van-steiger-jachthaven-andijk


Van Zoet naar Zout

Jachthavens in verschillende vaargebieden maar met een vergelijkbaar hoogwaardig voorzieningsniveau. Met haventeams die hun uiterste beste doen om het hun gasten naar de zin te maken. De twee hebben nu de handen in één geslagen om te gaan samenwerken om nog meer waarde te kunnen bieden aan hun gasten voor het watersportseizoen 2018.

Jachthaven Andijk (gelegen aan het IJsselmeer) en Herkingen Marina (gelegen aan het Grevelingenmeer) hebben beide hele actieve ligplaatshouders die veelvuldig met hun boot op pad gaan. Hoe leuk is het dan om tijdelijk een ligplaats in een andere thuishaven aan te kunnen bieden in een ander vaargebied. In een jachthaven waar zij zich zeker thuis zullen voelen.

Tot maximaal één maand kan er door de ligplaatshouders uit beider jachthavens een gratis ligplaats gereserveerd worden. Herkingen Marina is onderdeel van het Seven Sister’s samenwerkingsverband en Jachthaven Andijk van de IJsselmeerhavens. Dit biedt fraaie mogelijkheden om twee ideale watersportgebieden te ontdekken.

Belangrijk:
De samenwerking is op basis van beschikbaarheid. Indien u interesse heeft, laat het uw haventeam weten en dan gaan zij kijkenof ze een ligplaats voor u kunnen reserveren. Het is niet mogelijk om zonder vooraankondiging van uw haventeam gebruik te maken van de regeling.

 


Ligplaats gezocht?

Zoekt u voor het watersportseizoen 2018 nog een ligplaats,

Klik dan hier om een sfeerimpressie van de jachthaven te krijgen.

Heeft u vragen, bel (+31 – 228 – 593075) , mail  of kom gerust langs!

Jachthaven Andijk
Nieuwe Haven 1
1619 JW  Andijk


Winterstalling

Winterstalling is in volle gang. Wilt u de boot ook nog in winterstalling, dat kan! We hebben nog enkele plekken beschikbaar.
Interesse? Loop langs in de watersportwinkel of bel voor de mogelijkheden 0228-593075


Zondagmiddag zeilen

Zondagmiddag  9 en 17 september bent U weer van harte welkom om deel te nemen aan de zeilwedstrijden, georganiseerd door onze buren,
WSV De Kreupel.

Verzamelen in clubhuis “De Uitkijk” om 12:00 uur. De start is om 13:00 uur.

U bent van harte welkom om mee te doen!


Géén waterplanten

Veelvuldig krijgen wij de vraag of in Jachthaven Andijk en omgeving waterplanten aanwezig zijn.
Gelukkig kunnen wij melden dat er in en rondom de jachthaven géén waterplanten probleem is.


Voorbereiding voor het winterseizoen

 

Voor alle booteigenaren die weten dat zij aankomende winter uit het water willen, kunnen zij zich reeds aanmelden voor de winterstalling.

Op dit moment is winterstalling in de overdekte winterstallingshal, winterstalling buiten met staande mast en winterstalling buiten met gestreken mast  mogelijk. Aanmelding kan via info@jachthavenandijk.nl

Dit jaar is de mogelijkheid daar dat wij het onderwaterschip voor u schoonspuiten. Heeft u er geen omkijken naar.
Wilt u onderhoud aan uw schip laten uitvoeren, dan kan dit ook.

Andijk Scheepstechniek, de Watersportwinkel, Nauticsale, CS.Rigging en de Scheepstimmerman kunnen u met raadt en daad bijstaan.-

Stalling van uw buitenboord motor is mogelijk. De havenmeester kan u hier mee over vertellen. Kom gerust langs of bel 0228-593075.

 


Sparen voor een gratis overnachting

Eind maart 2017 onder het genot van koffie en gebak werd in Volendam binnen het uur de samenwerking beklonken tussen 7 tophavens aan het IJsselmeer.

Binnen maximaal een half dagje varen van elkaar bieden dé IJsselmeerhavens een spaarkaart aan de waterrecreant aan. Met de spaarkaart is, nadat drie havens zijn bezocht, de overnachting in de vierde haven helemaal gratis.

Varen is de boodschap. Het IJsselmeer is een prachtig vaargebied en dit spaarsysteem maakt een tochtje nét even leuker.

Hoe werkt het?

De spaarkaart van De IJsselmeerhavens is verkrijgbaar op het havenkantoor van de havens en is gratis. Bij iedere nieuwe IJsselmeerhaven die bezocht wordt, krijgt de watersporter een sticker op de spaarkaart wanneer het liggeld wordt betaald. Iedere deelnemende IJsselmeerhaven kan maar één keer een sticker per kaart uitdelen, meerdere nachtjes in één haven zijn dus goed voor maar 1 sticker. Maar bij drie stickers (dus als drie havens al bezocht zijn) is de vierde gratis, ongeacht waar dit is. Vergeet de spaarkaart dus niet mee te nemen bij afrekenen!

Wie doen er mee?

De samenwerking is niet uniek, want hiermee volgen de havens voorbeelden zoals de Seven Sisters in de Delta en de Havenring Randmeren rond de Randmeren. Dit zijn vaarnetwerken waar de ligplaatshouders graag gebruik van maken en daarom goed dat dit nu ook voor het IJsselmeer mogelijk is. De deelnemers van het samenwerkingsverband “Dé IJsselmeerhavens” zijn: Marina Den Oever, Marina Makkum, Jachthaven Andijk, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam) en Marina Muiderzand (Almere).

Vragen over de spaarkaart?

Neem contact met ons op via info@jachthavenandijk.nl of  info@ijsselmeerhavens.nl of loop binnen bij de watersportwinkel