Yacht Club Andijk

Yacht Club Andijk

Yacht Club Andijk klinkt exclusief, maar blijft toch gewoon! Een club waar een ieder zichzelf kan zijn en de passie voor het zeilen (de watersport) met elkaar kan delen. Met deze club willen wij graag mensen samenbrengen, die houden van watersport, gezelligheid en sportiviteit. Binnen onze club willen we iedereen ruimte geven om mogelijke initiatieven te ontplooien.

EVENEMENTENKALENDER 2019

 

➤  Yacht Club Andijk Clubavonden

Doel: Op de Yacht Club Andijk clubavonden willen wij graag watersporters samenbrengen die elkaar beter willen leren kennen en hun kennis en ervaringen willen delen. Kernwoorden zijn: gezelligheid, uitwisselen en delen van de passie voor de watersport.

Wanneer:  elke 3e vrijdag van de maand : 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei (18e is opening vaarseizoen), 21 juni (22e is 6-uurs), 19 juli, 16 augustus, 20 september, 18 oktober (sluiting vaarseizoen), 15 november 20 december 2018.

Locatie: Reguliere clubavonden zijn in de lounge van 1619 Eten en Drinken. Voor excursies of lezingen kan worden uitgeweken naar een andere lokatie. Let op: consumpties zijn voor eigen rekening!

Tijd: 19.00 – 22.00u

Naast de reguliere Yacht Club Andijk clubavonden, die altijd doorgaan, heeft de Evenementencommissie voor 2019 een heleboel activiteiten op de kalender gezet. Een aantal is onder voorbehoud van weersomstandigheden en voldoende deelname. Opgave via de mail: evenementen.yca@gmail.com .

 

Yacht ➤ Yacht Club Andijk Jaarvergadering

Vrijdag 19 april houdt de Yacht Club Andijk om 20.00 uur haar Jaarvergadering waar het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid van 2018. Lokatie: lounge 1619 Eten en Drinken.

 

➤  Klusdagen op Jachthaven Andijk 30 maart en 6 april

Evenals vorig jaar organiseert de Jachthaven Andijk weer de klusdagen op de haven. Het havenpersoneel nodigt u tijdens de klusdagen graag uit voor een broodje kroket. De Yacht Club Andijk zal op deze dagen promotie doen om nieuwe leden te werven.

 

➤  Vrijdagavond 10 mei Eerste wedstrijd om de Tulpen Cup

Zeilevenement bestaand uit 2 wedstrijd-avonden en 2 wedstrijddagen. Deelnemende havens: Westerhaven Medemblik, Regatta Center, Pekelharinghaven en Jachthaven Andijk samen met de Yacht Club Andijk. Inschrijfgeld € 50,- (voor 4 wedstrijden) Verdere informatie volgt!

 

➤  KNRM-dag 11 mei

Altijd een gezellige boel op de Jachthaven met diverse activiteiten op het hele haventerrein. De Yacht Club Andijk zal op deze dag geld inzamelen voor de KNRM en promotie doen om nieuwe leden te werven. Met natuurlijk onze heerlijke Yacht Club Andijkse suikerwafels!

 

➤ Vrijdag 17 Mei Lezing door Anneke Sips schrijfster van het boek,” Food on a boat”

Aanvang 19.00 uur, op inschrijving. Kleine bijdrage wordt gevraagd. Verdere informatie volgt nog.

 

➤  Opening van het vaarseizoen 2019

Zaterdag 18 mei zal het drijvende terras in de haven gevuld worden met clubleden van Yacht Club Andijk, die met elkaar het nieuwe seizoen op gepaste wijze met een openingsborrel zullen inluiden.

Mogelijke activiteiten :

-> man over boord oefenen met KNRM

-> klein rondje zeilen met opstapper

-> klein rondje zeilen met een vrouwenboot

-> lopen over water

➤  Zaterdag 25 mei Tulpen Cup

De Tulpen Cup is dan een onderdeel van de Delta lloyd regatta in het Medemblik Center. Varen in wedstrijd-water.

 

➤  Zeiltocht 6-uurs Van Andijk en Havendag

In navolging van het succes van vorig jaar zal zaterdag 22 juni tijdens de 6-Uurs Van Andijk weer op het scherpst gestreden worden om de Bloemkoolbokaal. De tocht zal weer op het IJsselmeer gevaren worden. Nadere uitwerking en informatie over de 6-Uurs en de Havendag volgt.

Iedereen op de Jachthaven Andijk wil meedoen met deze dag!

 

➤  Vrijdagavond 28 juni Tulpen Cup

De Tulpen Cup, 3de wedstrijddag.

 

➤  Zaterdag 31 augustus Tulpen Cup

Op deze laatste wedstrijddag finisht iedereen in Andijk. Bij binnenkomst staat er van diverse sponsoren op het terrein een drankje en een bitterballetje klaar. Na de prijsuitreiking zal er voor een iedereen die dat leuk vindt, een barbecue worden georganiseerd…


Yacht Club Andijk Barbecue

Zaterdag 31 augustus organiseert de Yacht Club Andijk  de barbecue met dit jaar een thema. Thema sailing! De barbecue is op inschrijving en eigen kosten.

 

➤  Yacht Club Andijk Sailing weekend 

Zaterdag 21 en zondag 22 september is er een weekendtocht voor de clubleden. Op zaterdagochtend is het palaver en op zondagmiddag zullen we weer terug zijn in de Jachthaven van Andijk.

 

➤  Yacht Club Andijk Sluiting vaarseizoen: Lezing door een globetrotter

Frieda Fennel, schrijfster van het boek ‘Kapitein van mijn Geluk’, komt 18 oktober vertellen over haar avonturen over de wereldzeeën naar mooie oorden. Aanvang 19.00 uur, op inschrijving. Kleine bijdrage wordt gevraagd. Verdere informatie volgt nog. Voor alle ligplaatshouders van Jachthaven Andijk en De Kreupel.

 

➤  Snertdag Jachthaven Andijk -> promo Yacht Club Andijk

In de winkel van Jachthaven Andijk de jaarlijkse snertdag, waar we met elkaar een kop soep kunnen nemen en klinken op het aanstaande vaarseizoen.

 

➤  Yacht Club Andijk Nieuwjaarsborrel

In de lounge van 1619 Eten en Drinken de eerste reguliere clubavond van 2020, waar we met elkaar kunnen klinken op het aanstaande vaarseizoen.

 

Dennis en Plien hebben hun Europe (laser klasse) ter beschikking gesteld aan de jeugd van de Yacht Club Andijk-leden. Het is de bedoeling dat ze gratis gebruik mogen maken van de Europe. Kinderen met CWO 3 kunnen hier perfect mee uit de voeten.

Neemt er dit jaar nog iemand deel aan de 24 uurs race? Onze voorzitter Lennart in ieder geval wel!

Bij alle activiteiten kunnen we uw vaardigheden, kennis, inzet of hulp goed gebruiken. We vormen met zijn allen de Yacht Club Andijk en u bent van harte uitgenodigd om te helpen waar het kan en waar u wilt.

Met vriendelijke groet,
De Evenementencommissie.

Kortom veel te veel ideeën om op te noemen.
Mail: yachtclubandijk@gmail.com. Zie ook onze Facebook pagina Yacht Club Andijk

 

Word nu lid en ontvang een clubvaantje cadeau!
Lidmaatschap: € 25,- per jaar per schip.

Aanmeldformulier
Anmelde formular Mitgliedschaft
Huishoudelijk Reglement

Statuten

Tot ziens op een van onze evenementen!

Lennart Hendrix – voorzitter, Klaas Boot – secretaris – penningmeester,
Jan Narold – evenementencommissie, Richard Geurtz – evenementencommissie,
Patrick Brugman – bestuurslid, Carrie Knip – bestuurslid.

 

Volg je ons al op Facebook?