Nieuws

Vaardienst Andijk – Medemblik

In augustus kunt u gebruik maken van een vaardienst tussen Jachthaven Andijk en Medemblik. De vaardienst vertrekt om 11.45 en 15.30 uit Andijk. Voor tijden en tickets kijkt u op https://stadshavensmedemblik.nl/vaardienst


Voordeliger afmeren

Het haventeam wil graag van toegevoegde waarde zijn richting haar gasten, vandaar dat wij ook dit jaar weer participeren in het North Sea Sailing samenwerkingsverband.
Met deze regeling kunt u tot maximaal 3 nachten 50% korting krijgen op het passantentarief.

De deelnemende jachthavens in 2019 zijn:
Etaples-sur-Mer (France)
Boulogne-sur-Mer (France)
Calais (France)
Gravelines (France)
Dunkerque (France)
KYC Nieuwpoort (Belgium)
Mercator Marina Ostende (Belgium)
Royal Scarphout Yachtclub Blankenberge (Belgium)
Royal Belgian Sailing club Zeebruge (Belgium)
Jachthaven Andijk (Netherlands)
Dover Marina (England)
Saint-Amand-Les-Eaux marina (France)
Cappy marina (France)
Jachthaven Veurne (Belgium)
Westhoek Marina Nieuwpoort (Belgium)

Ligplaatshouders van de jachthaven kunnen hun kortingskaart in de watersportwinkel afhalen.


Gemeenteraad op bezoek bij Jachthaven Andijk

Recentelijk was  er eenwerkbezoek met gemeenteraad van de Gemeente Medemblik aan Jachthavens Andijk.
Tijdens dit werkbezoek is er  gesproken over de uitdagingen waar we als gebied en sector voor staan. En is er een blik achter de schermen geworpen bij  de verschillende nautische ondernemers op het haventerrein.


Een dagje naar de Sauna

Sauna de Bongerd (Oostwoud) en Jachthaven Andijk werken dit seizoen samen. Alle ligplaatshouders en gasten van de jachthaven kunnen gebruikmaken van een speciaal Wellness & Relax arrangement.

Dag entree sauna vanaf 11.00 uur tot 22.00 uur.
Ontvangst met koffie, cappuccino of thee.

De hele dag te bestellen naar eigen tijd:
Soep en tosti of een maaltijdsalade

Voor de speciale prijs van €27,50 per persoon.


Tulpenrace

Wie wordt de Beste Zeiler van Medemblik?

Tulpen Race voor ligplaatshouders en andere belangstellenden

 Jachthaven Andijk, Stadshavens Medemblik, Westerhaven Medemblik en Regatta Center Medemblik organiseren gezamenlijk een aantal zeilwedstrijden voor ligplaatshouders en andere geïnteresseerden die het leuk en gezellig vinden om op vier momenten in het voorjaar/zomer met en tegen elkaar op het IJsselmeer te strijden om de Tulpenbokaal voor de Beste Zeiler van Medemblik.

Alle jachten kunnen meedoen. Lengte maakt niet uit, gemeten of niet gemeten, iedereen kan zich aanmelden.

Haal het inschrijfformulier op en schrijf je in en doe mee!

Vrijdagavond 10 mei

Westerhaven start 19.00 uur. Duur wedstrijd 1- 1,5 uur.

Zaterdag 25 mei

Stadshavens Medemblik (Oosterhaven) start 12.00 uur. Duur wedstrijd(en) ongeveer 4 uur. Deze wedstrijd vindt plaats tijdens de Medemblik Regatta.

Vrijdagavond 28 juni

Regatta Center Medemblik start 20.00 uur. Duur wedstrijd ongeveer 1 – 1,5 uur.

Zaterdag 31 augustus

Jachthaven Andijk start 12.00 uur. Duur wedstrijd(en) ongeveer 4 uur. Afsluitende BBQ voor € 12,50 per persoon.

Kort samen gevat:

 ·    2x avondwedstrijden op vrijdag en 2x middagwedstrijden op zaterdag
·     Start en finish vanuit de vier deelnemende havens
·     Drie wedstrijden tellen mee voor de einduitslag, dus de drie beste resultaten tellen mee in het klassement.
·     Na iedere wedstrijd gezellige borrel met borrelhap aangeboden door de start- en finishhaven
·     De prijsuitreiking vindt plaats na afloop van de laatste wedstrijd in Jachthaven Andijk met aansluitend een BBQ (€ 12,50 per persoon)

Inschrijfgeld € 50 voor vier wedstrijden. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Contest Group en Sevenstar Yacht Transport. Voor meer informatie tulpenrace@hotmail.com of loop binnen in de watersportwinkel


Nieuwe jachtmakelaar op Jachthaven Andijk

Daan Hamburger heeft recentelijk het team van eSailing versterkt. En gaat nu vanaf 1 maart jl. onder de naam eSailing Monnickendam-Andijk aan de slag in het gebied Noord-Holland boven het Noordzeekanaal in Jachthaven Andijk, direct gelegen aan het IJsselmeer. Daan is EMCi gecertificeerd en een HISWA qualified jachtmakelaar en werkt op afspraak vanuit de plaatsen Monnickendam en Andijk.

Directeur Monica de Vast van Jachthaven Andijk is enthousiast met de komst van Daan Hamburger (eSailing Monnickendam-Andijk). Hiermee vestigt een betrouwbare makelaar zich op ons haventerrein. Kwaliteit en persoonlijke dienstverlening staan bij ons op de haven hoog in het vaandel. En dit onderschrijft Daan Hamburger ook. Een samenwerking die voor alle partijen van meerwaarde is. Want naast en verkoophaven, is het ook mogelijk om eenvoudig het schip te keuren, voor onderhoud aan de kant te zetten tot volledig de boot te laten refitten.

Daan Hamburger is geen onbekende in de watersport. Naast zijn makelaardij is Daan actief voor de KNRM (o.a. de registratie van de reddingsvloot), zit hij in het HISWA bestuur – sectie jachtmakelaars- en is hij getuige deskundige voor de Rechtbank in maritieme zaken. Daan verveelt zich niet snel.

 


Betere bereikbaarheid Jachthaven Andijk

Met de opening van het van de vernieuwde Westfrisiaweg is de bereikbaarheid van Jachthaven Andijk aanzienlijk verbeterd.
Vanaf afslag A7 Hoorn-Noord is de reistijd korter door de nieuwe weg met meer rijbanen, viaducten en andere doorstroommaatregelen.
Een mooie ontwikkeling.


GTL

Vanaf heden kunt u bij Jachthaven Andijk ook terecht voor het tanken van GTL fuel marine, naast de traditionele hoogwaardige diesel.

GTL fuel marina wordt gewonnen uit aardgas, i.p.v aardolie zoals bij gewone diesel, waardoor de motor schoner en rustiger verbrandt.

Door de synthetische samenstelling van GTL FUEL is hij niet vatbaar voor dieselbacterie waardoor deze dieselvariant zeer geliefd is onder watersporters.

Het tanken van GTL wordt door het haventeam verzorgd.

Wij adviseren u om, voordat u GTL wilt gaan tanken, dit even af te stemmen in de watersportwinkel . Dit om onnodig wachten bij de pomp te voorkomen.

 


Andijk en the Lonely Planet

Andijk staat nu ook in ‘the Lonely Planet’. Mooie beelden van de Jachthaven, en Restaurant 1619 eten & drinken.
Klik hier voor de link.

 


Directeur stichting KMVK heeft Blauwe Vlag mét groene wimpel uitgereikt aan Jachthaven Andijk

Jachthaven Andijk kan naast Blauwe Vlag nu ook Groene Vlag ‘voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ hijsen

 

Op donderdag 3 mei 2018 heeft Jachthaven Andijk, naast de Blauwe Vlag, als eerste Jachthaven in West-Friesland de Groene Wimpel in ontvangst genomen. Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria voor de Blauwe Vlag voldoen aan de extra gestelde criteria op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven.

De extra criteria zijn overgenomen van het keurmerk Green Key voor de gastvrijheidssector en zijn van toepassing op duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.

Na het wederom actief deelnemen aan de Blauwe Vlag campagne vanaf 2017 heeft het team van Jachthaven Andijk het afgelopen jaar een extra stap gezet om ook aan de voorwaarden van de Groene Wimpel te voldoen. In januari jl. is de jachthaven goed onder de loep genomen door een onafhankelijke keurmeester van de Blauwe Vlag. De uitslag hiervan is door de nationale jury Blauwe Vlag Nederland beoordeeld met als resultaat een Groene Wimpel boven op de Blauwe Vlag in 2018.

Monica de Vast van Jachthaven Andijk is erg ingenomen met deze extra waardering. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel van onze jachthaven. Wij besteden al veel aandacht aan het milieu. Maar met deze extra zware normen op gebied van bijvoorbeeld duurzame inkoop, waterbesparing, personeelsmanagement en groenonderhoud zijn we onze jachthaven nog meer aan het verduurzamen”.