De IJsselmeerhavens

Ontdek drie van de leukste havens aan het IJsselmeer en de overnachting in de vierde is helemaal gratis! Binnen maximaal een half dagje varen van elkaar bieden dé zeven top IJsselmeerhavens een spaarkaart aan. Met de spaarkaart is nadat u drie havens hebt bezocht, uw overnachting in de vierde haven helemaal gratis! 

Hoe werkt het?

De spaarkaart van De IJsselmeerhavens is verkrijgbaar op het havenkantoor van de havens en is gratis. Bij iedere nieuwe IJsselmeerhaven die bezocht wordt, krijgt u een sticker op uw spaarkaart wanneer het liggeld wordt betaald. Iedere deelnemende IJsselmeerhaven kan maar één keer een sticker per kaart uitdelen, meerdere nachtjes in één haven zijn dus goed voor maar 1 sticker. Maar bij drie stickers (dus als drie havens al bezocht zijn) is de vierde gratis, ongeacht waar dit is. Vergeet de spaarkaart dus niet mee te nemen bij afrekenen!

Wie doen er mee?

De deelnemers van het samenwerkingsverband “Dé IJsselmeerhavens” zijn:

 • Marina Den Oever
 • Marina Makkum
 • Jachthaven Andijk
 • Marina Volendam
 • Jachthaven Lelystad Haven
 • Jachthaven Waterland (Monnickendam)
 • Marina Muiderzand (Almere)

Herkingen Marina

Wij zijn verheugd om de samenwerking tussen Jachthaven Andijk en Herkingen Marina aan te kondigen. Twee jachthavens in verschillende watersportgebieden, beide met vergelijkbare hoogwaardige voorzieningen en haventeams die hun uiterste beste doen om het hun gasten naar de zin te maken.

Jachthaven Andijk, gelegen aan het IJsselmeer en Herkingen Marina aan het Grevelingenmeer vinden het fijn om hun vaste ligplaatshouders tijdelijk een thuishaven te kunnen bieden in een ander vaargebied. Vaste ligplaatshouders krijgen de mogelijkheid om tot 31 nachten gratis hun schip af te meren bij Herkingen Marina. Het enige wat u hoeft af te rekenen is toeristenbelasting (indien van toepassing).

Een mooi moment om meer de tijd te nemen om een ander vaargebied te leren kennen.

Want hoe leuk is het om een paar weken te genieten van de fraaie Delta, met het zoute water, de recreatie-eilanden, oude stadjes als Willemstad, Brouwershaven en Zierikzee te bezoeken en de Deltawerken eens van dichtbij te verkennen

De samenwerking is op basis van beschikbaarheid. Indien u interesse heeft, laat het uw haventeam weten en dan gaan zij kijken of ze een ligplaats voor u kunnen reserveren. Deze actie is op basis van beschikbaarheid,

Veelgestelde vragen

 • Mag ik de 31 dagen over het jaar verspreiden?
  Deze actie is voor één aaneengesloten periode, de geplande aankomst datum is uw start datum en dan kunt u 31 dagen in de andere jachthaven verblijven. Na deze maand bent u natuurlijk van harte welkom om langer te verblijven, maar dan geldt het gewone passanten tarief.
 • Kost dit verblijf mij helemaal niets?
  U hoeft alleen de toeristenbelasting te betalen voor de nachten die u aan boord overnacht. En maakt u gebruik van de diensten van de jachthaven (bv. kranen, wasserette e.d.) is dat natuurlijk voor eigen rekening.
 • Hoe moet ik mij aanmelden?
  Om gebruik te kunnen maken van deze regeling dient u zich vooraf aan te melden bij uw haventeam, zij verzorgen dan de reservering. Deze samenwerking is namelijk op basis van beschikbaarheid.

North Sea Route

Jachthaven Andijk heeft een samenwerking met 

De afspraak is dat ligplaatshouders van Jachthaven Andijk 3 nachten in deze jachthavens 50% korting krijgen op het passantentarief. Om deze korting te krijgen, dient u uw kortingskaart te laten zien. Deze kortingskaart kunt u ophalen in de watersportwinkel.