Ontmoet het haventeam van Jachthaven Andijk.

Bas Nonnekens

Assistent Havenmeester

Sinds 1 februari 2021 is Bas werkzaam als assistent havenmeester.

Jan Mol

Directeur

Jan is sinds juni 2019 directeur van Jachthaven Andijk. Sinds 1998 is Jan, met een onderbreking van zes jaar, bestuurslid van Stichting Jachthaven Andijk. Daarnaast is Jan bestuurslid van WSV De Kreupel. Jan besteedt drie dagen per week aan het directeurschap op deze haven. Je zou zeggen dat er weinig tijd meer overblijft voor andere bezigheden maar Jan is ook nog radiozendamateur (PA1P). Dit doet hij al veertig jaar!

Jan den Hartog

Havenmeester

Jan, geboren en getogen Andijker, werkt al negen jaar op de jachthaven. “Ik ben ooit begonnen als stagiair en na het behalen van mijn opleiding ben ik gaan reizen. Toen ik terugkwam werd ik gebeld dat ze op zoek waren naar een havenmeester. Dit liet ik me geen twee keer zeggen!” Jan gaat nog elke dag met plezier naar zijn werk. “Ik hoor vaak van vrienden dat ik een prachtige baan heb en dat is ook zo. Ik heb veel contact met de ligplaatshouders en ben vaak buiten, hartstikke mooi!”

Wladimir van Diepen

Havenmeester

Wladimir werkt dit jaar alweer 8 jaar op de jachthaven. “Ik vind het prachtig, en ben er best trots op. Met ons gezellige, hechte haventeam bouwen wij flink door om de haven nóg mooier en beter te maken!” Wladimir is liefhebber van Amerikaanse klassieke auto’s en vindt het leuk om te koken, daarnaast geniet hij van zijn gezin en van het welverdiende biertje op vrijdagmiddag. Wladimir vertelt dat er nog vele mooie ideeën in de pen zitten voor de toekomst. “De servicegerichtheid en flexibiliteit in combinatie met onze Westfriese gastvrijheid maakt ons uniek. Het is een heerlijke plaats aan het IJsselmeer waar mijn collega’s en ik u graag mogen ontvangen!”

Carola Rood

Administratief medewerkster

Carola is 22 jaar geleden op de stoel van administratief medewerkster komen te zitten en zit hier nog steeds. Ze komt oorspronkelijk uit Berkhout maar is voor de liefde naar Andijk verhuisd en  woont hier inmiddels langer dan ze ooit in Berkhout gewoond heeft. “Met Marijke ben ik lid van Popkoor S!ngt, hartstikke gezellig!” Carola is tevens voorzitter van dit koor. Wat Carola in haar schaarse vrije tijd doet? “Ik kom héérlijk tot rust met Netflix!”. Ook wandelt ze graag met haar beagle Elin en geniet ze zo nu en dan van een wijntje. “Mooi aanzitten met vriendinnen, daar geniet ik van!”

Corine Groot

Medewerkster watersportwinkel

Corine gaat dit seizoen het 7e jaar in als medewerkster van de jachthaven. Hiervoor is ze 19 jaar lang samen met haar echtgenoot het gezicht geweest van Dorpshuis Cultura in Andijk. Toen de omstandigheden er naar waren, kreeg Corine de vraag of ze in de winkel wilde komen werken. “Ik zei dat ik het wel wilde proberen en nu zit ik hier nog steeds!” Corine lacht dat werk haar hobby is en vult aan dat ze verder graag wandelt en buiten bezig is. Corine geniet van haar werk op de haven en de sfeer die er heerst. “De gasten brengen een vakantiestemming met zich mee.”

Jolanda Rob

Medewerkster watersportwinkel

Jolanda is vanaf 2015 werkzaam in de watersportwinkel op de jachthaven. “Ik werkte al in een watersportzaak en toen deze ermee stopte, werd ik gebeld of ik hier aan de slag wilde. Daar zei ik  geen nee tegen!” Jolanda kent het IJsselmeer heel goed, ze heeft hier vele uren in en op het water doorgebracht en zwemmen doet ze hier nog steeds. Jolanda heeft veel kennis van de producten die in de winkel liggen, ze heeft in het verleden veel geklust aan haar boot en weet hierdoor waar ze over praat. In haar vrije tijd is ze, naast het vele zwemmen, vaak aan het wandelen en knutselen in en om het huis. “Ik zit weinig stil!”

Marijke Schuitemaker

Interieurverzorgster

Marijke is een échte Andijkse en werkt inmiddels al 33 jaar op de jachthaven als interieurverzorgster. “Officieel mag ik dit jaar met pensioen maar mijn collega’s geven hier geen toestemming voor!”, vertelt Marijke met een lach op haar gezicht. Marijke is trotse oma van maar liefst zeven kleinkinderen en zingt het hoogste lied, ze is lid van twee koren en heeft regelmatig optredens. “Wil je me horen? Kom maar kijken!” Marijke vindt haar werk en haar collega’s erg leuk, dus of ze écht met pensioen gaat? Wij zijn benieuwd!

Elly Smit

Interieurverzorgster

Elly werkt al 11 jaar op de jachthaven en is een vast gezicht op de dinsdag en eens in de twee weken op zondag. Daarnaast vervangt ze Marijke wanneer zij op vakantie is. “Naast mijn werk doe ik al jaren vrijwilligerswerk bij manege de Vleet in Andijk, daar sta ik in de kantine.” “Een aantal uurtjes  schoonmaakwerk is prima te doen en ik vind het team erg gezellig!”