Direct naast de jachthaven ligt het recreatiegebied ’t Vooroever. U vindt daar prachtige strandjes met ondiep water waar kinderen kunnen spelen. ’t Vooroever is een uitgestrekt gebied waar het heerlijk wandelen is, met of zonder hond. Maar ook de kite-surfers hebben de weg naar dit gebied gevonden. 

De jachthaven ligt aan de Westfriese Omringdijk, een dijk van 126 km lang. Ooit beschermde deze dijk mens en dier tegen het zoute water. Nu slingert dit 126 kilometer lange monument door het Westfriese landschap langs polders, molens, VOC-steden en stolpboerderijen, culturele verassingen en heerlijke streekproducten.

Daarnaast ligt de Jachthaven aan de rand van de “Proefpolder”. Deze Proefpolder werd in 1926–1927 aangelegd in de Zuiderzee, als proef voor het inpolderen en cultiveren van de latere IJsselmeerpolders. Dat deze polder een belangrijk kenmerk is van Andijk, blijkt uit het feit dat de proefpolder is opgenomen in het Andijker volkslied. De proefpolder is in 1929 geopend door Koningin Wilhelmina.

Het dorp Andijk is met recht een bijzonder dorp te noemen, waar een diversiteit aan horeca is, zowel op de jachthaven als daarbuiten. Er zijn meerdere supermarkten op fietsafstand. Vanuit onze watersportwinkel kunt u gratis een leenfiets gebruiken. En wist u dat wij ook een eigen fietstocht hebben?

Zoals u ziet zijn er vele bijzondere ingrediënten om uw verblijf aangenaam te maken!