Omgeving

Uitgebreide vaarmogelijkheden

Accommodatie, omgeving, planning en vaarmogelijkheden. Allemaal redenen om al dan niet voor een bepaalde haven te kiezen. Andijk beschikt over uitgebreide – door de heersende winden bezeilde – vaarmogelijkheden zonder lastige sluizen.

Het IJsselmeer en de Waddenzee zijn uitstekend bereikbaar. Medemblik ligt op 4 mijl, Stavoren op 12 mijl en Hindeloopen op 15 mijl. Een tocht naar Den Oever (Waddenzee) beslaat 14 mijl en de reis naar Enkhuizen, waar je via het naviduct het zuidelijke deel van het IJsselmeer bereikt, telt ongeveer 10 mijl.

De Wadden zo dichtbij, heerlijk voor een weekendje weg!

Geen waterplanten, heerlijke rakken naar heerlijke bestemmingen: Den Oever, Medemblik, Makkum, Workum, Hindelopen, Stavoren, Lemmer, Urk, Lelystad….. en meer!! Zoekt u de rust, dan is een overnachting op het Natuureiland ‘de Kreupel” ook zeker de moeite waard.

Ankereren

Ankerplaats Andijk_Enkhuizen Ankerplaats Andijk_Medemblik

Maar er zijn meer leuke ankerplaatsen, onze tip, net buiten de haven in het kommetje tegenover het strandje en het natuurgebied.

Tja dit moet u zelf echt eens zelf ervaren!

Omgeving van de Jachthaven

Direct naast de Jachthaven ligt het recreatiegebied ’t Vooroever, heerlijke strandjes met ondiep water voor kinderen op te spelen (foto). 

’t Vooroever is een uitgestrekt gebied waar het ook heerlijk wandelen is met of zonder hond. Maar ook de kits-surfers hebben de weg naar dit gebied gevonden. 

De jachthaven ligt aan de Omringdijk, een dijk van 126 km lang.  Ooit beschermde deze dijk mens en dier tegen het zoute water. Nu slingert dit 126 kilometer lange monument door het Westfriese landschap langs polders, molens, VOC-steden en stolpboerderijen, culturele verassingen en heerlijke streekproducten.

Daarnaast ligt de Jachthaven aan de rand van de “Proefpolder”. Deze Proefpolder werd in 19261927 aangelegd in de Zuiderzee, als proef voor het inpolderen en cultiveren van de latere IJsselmeerpolders. Dat deze polder een belangrijk kenmerk is van Andijk, blijkt uit het feit dat de proefpolder is opgenomen in het Andijker volkslied. De proefpolder is in 1929 geopend door Koningin Wilhelmina.

Het dorp Andijk is met recht een bijzonder dorp te noemen, waar een diversiteit aan horeca is, zowel op de jachthaven als daarbuiten, een supermarkt op fiets afstand. Tja Andijk is één van de dorpen met de langste lint-bebouwing.

Zoals u ziet zijn er vele bijzondere ingrediënten om uw verblijf aangenaam te maken!

Volg je ons al op Facebook?